Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Second opinion voor eigen rekening

Zelf meebetalen voor een second opinion. Dat wil de Orde van Medische Specialisten. Nu wordt een second opinion door een arts vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Volgens Frank de Grave, voorzitter van de Orde, kan er worden bezuinigd door patiënten zelf te laten betalen voor een second opinion. Volgens de Grave worden uit de meeste second opinions geen nieuwe diagnoses gesteld. 

Wat is een second opinion?

Een second opinion is een tweede oordeel van een arts of medisch specialist. Deze arts is iemand anders dan de behandelende arts. Een second opinion kan aangevraagd worden als er twijfels zijn over de behandeling of over de gestelde diagnose. Een second opinion kan voor iets meer zekerheid zorgen en in een enkel geval ook voor een andere diagnose.

Vergoeding second opinion

Een second opinion wordt op dit moment vergoed vanuit de basisverzekering. Voor een second opinion is geen toestemming van de behandelend arts nodig. Het is wel aan te bevelen om naar de arts te communiceren dat er een second opinion wordt aangevraagd. Voor de vergoeding verschillen de regels per zorgverzekeraar. Het kan zijn dat de second opinion alleen wordt vergoed door de basisverzekering als er een doorverwijzing is van de zorgverlener. Vraag daarom vooraf bij de eigen zorgverzekeraar welke regels zij hanteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344