Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Studeren in het buitenland: Wel of geen Nederlandse zorgverzekering

Ben je student en wil je gaan studeren in het buitenland of een wereldreis maken, dan zijn er speciale regels betreft je zorgverzekering. Hoe zit het met je studenten zorgverzekering als je naar het buitenland gaat.

Studeren in het buitenland: Zeg je Nederlandse zorgverzekering niet op
Als jij gaat studeren in het buitenland, behoud je je Nederlandse zorgverzekering. Dit geldt niet voor een betaalde stage of als je in het buitenland gaat werken. Ga je studeren in een EU/EER-land dan heb je met een EHIC recht op noodzakelijke medische zorg in het buitenland. Je krijgt dan vergoeding aan de hand van Nederlandse maatstaven. Let op, het kan dus zijn dat niet alles wordt vergoed in het buitenland. Hiervoor kan je een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Werken in het buitenland: Nederlandse zorgverzekering is niet geldig
Ga je naast een studie ook werken in het buitenland of heb je een betaalde stage in het buitenland die langer duurt dan drie maanden, dan is jouw Nederlandse zorgverzekering niet geldig. Je moet dan een zorgverzekering afsluiten in het land waar je verblijft. Je bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een zorgverzekering. Je zorgverzekering in Nederland vervalt vanaf de eerste werkdag in het buitenland.

Wereldreis maken: Houd je Nederlandse zorgverzekering
Ben je van plan om op wereldreis te gaan en ben je korter dan een jaar weg, dan hoef je de Nederlandse zorgverzekering niet op te zeggen. Je hebt dan recht op medische zorg aan de hand van de Nederlandse maatstaven. Bekijk of jouw Nederlandse zorgverzekering extra dekking biedt in het buitenland om onvoorziene kosten te voorkomen bijvoorbeeld voor avontuurlijke sporten. Een aanvullende zorgverzekering kan extra dekking bieden voor medische kosten in het buitenland. Heb je geen aanvullende zorgverzekering, dan kan een reisverzekering ook dekking geven voor medische kosten in het buitenland.

Naar het buitenland: vergelijk je zorgverzekering
Of je nou gaat studeren, werken of reizen in het buitenland. Ga je bijvoorbeeld aan de slag als au pair? De zorgverzekering blijft belangrijk. De zorgverzekering vergelijken en overstappen is binnenkort weer mogelijk. Bereid je goed voor op het buitenland en kies voor de zorgverzekering 2013 die het beste bij jouw situatie past.

 

Reactie op “Studeren in het buitenland: Wel of geen Nederlandse zorgverzekering

  1. Beste Claire, hoe zit het met een onbetaalde stage in een land waar je verplicht een ziektekosten moet afsluiten? Mijn zoon gaat van 1-2-2016 tot 31-7-216 naar Zuid-Afrika en ik zoek een verzekering voor januari en vanaf augustus maar tot op heden geen succes.
    Ik zie wel studeren en werken en betaalde stage maar geen stuk over onbetaalde stage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344