Tandartstarieven in 2012

In 2012 worden de tandartstarieven vrijgegeven. Dit betekent dat tandartsen zelf hun prijs mogen bepalen voor de behandelingen. Tandartsen hebben nu nog geen tarieven bekend gemaakt. Consumenten weten nu niet welke tandartsverzekering zij moeten afsluiten omdat zij niet weten wat het gaat kosten in het nieuwe jaar.

De zorgverzekeraars weten ook nog niet hoeveel de tandartsen gaan vragen voor behandelingen. Daarom zijn de premies voor de tandartsverzekeringen 2012 een stuk omhoog gegaan om de declaraties van klanten te kunnen verwerken.

Een aantal zorgverzekeraars heeft een maximumtarief vastgesteld voor bepaalde behandelingen van de tandarts. Het kan dus zijn dat een behandeling niet geheel wordt vergoed. Het bedrag dat overblijft komt voor rekening van de klant, zelfs als een zeer uitgebreide tandartsverzekering is afgesloten.

1 thought on “Tandartstarieven in 2012

  1. Ik ben Bij MENZIS verzekert met tandzorg 3.
    Mijn tandarts adviseert in de boven en onderkaak 5 implantaten met kroon, waarvan 2 met sinus opvulling. Bij elkaar in 2 behandelingen uit te voeren; aan kosten te declareren
    € 9358.
    Het advies volgt omdat geen kiezen meer aanwezig, kauwend vermogen 0%, een ongezonde situatie. In de onderkaak 10 tanden met snijtanden en in de bovenkaak 12 tanden met snijtanden. Medische noodzaak wordt afgewezen. De verzekeraar vergoed € 2641 volgens de beschikbare -code- overzichten. Een bijbetaling van € 6717; ofwel 72%.
    Het verschil kosten en vergoeding is voor mij onaanvaardbaar en al helemaal niet verklaarbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.