Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Vergoeding refertilisatie van de zorgverzekering

Laatste update op 4 juni 2013 – 13:58 door Claire Langenhoff.

Refertilisatie is een hersteloperatie om een eerdere sterilisatie ongedaan te maken. De refertilisatie kan gedaan worden voor mannen en vrouwen en wordt uitgevoerd door een medisch specialist. Een aantal zorgverzekeringen biedt een vergoeding voor refertilisatie, maar dat kan verschillen per zorgverzekeraar. Daarom hierbij een overzicht van de vergoeding voor refertilisatie.

Wel of geen vergoeding refertilisatie

Als er na een sterilisatie toch weer een kinderwens ontstaat, kan een hersteloperatie hierbij helpen. Aan medische ingrepen kunnen hoge kosten verbonden zijn en het is fijn als dit door de zorgverzekering vergoed wordt. Vergoeding voor refertilisatie zit niet in de basisverzekering. Er is dus altijd een aanvullende verzekering nodig voor een vergoeding van refertilisatie. Niet elke zorgverzekeraar geeft vergoedingen voor refertilisatie behandelingen, dan is zelfs met een aanvullende zorgverzekering een vergoeding niet gegarandeerd. Het is aan te bevelen om vooraf de huidige zorgverzekering te bekijken om zeker te zijn dat er sprake is van een vergoeding.

Welke zorgverzekering vergoed refertilisatie?

Een aanvullende zorgverzekering kan een vergoeding bieden voor refirtilisatie. Er is een aantal zorgverzekeraars die 100% vergoeding voor refertilisatie bieden in 2013. In onderstaand schema zijn deze weergegeven. Het kan ook zijn dat de zorgverzekering een beperkte vergoeding heeft voor refertilisatie. In het vergoedingenoverzicht van ZorgKiezer.nl staan alle aanbieders vermeld.

vergoeding refertilisatie 2013

Weet je niet zeker of je recht hebt op een vergoeding voor refertilisatie, neem dan contact op met je huidige zorgverzekeraar.

Vergoeding refertilisatie in 2014

Wil je een hersteloperatie laten uitvoeren, maar heb je op dit moment niet de juiste zorgverzekering met vergoeding voor refertilisatie? Dan moet je of zelf de kosten betalen of wachten tot het volgende jaar en overstappen van zorgverzekering in 2014. Door over te stappen naar een andere zorgverzekering in 2014, kan je gebruik maken van een vergoeding voor refertilisatie. Vanaf half november kan je zorgverzekering 2014 vergelijken. Dan worden de nieuwe pakketten en vergoedingen bekend gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344