Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Versoepeling uitschrijven van medicijnen

Zorgverzekeraar Menzis gaat het makkelijker maken voor artsen om medicijnen voor te schrijven die niet de voorkeur van de zorgverzekeraar hebben. De administratieve procedure die verbonden is aan het voorschrijven van niet generieke medicijnen komt bij Menzis per 1 augustus 2013 te vervallen.

Voorheen moesten artsen een MN-formulier (medisch noodzakelijk) invullen wat voor meer werk zorgde bij de artsen. De versoepeling van de regels zorgt ervoor dat de toevoeging ‘medische noodzaak’ of MN op het recept voldoende is. Wel moet de arts de medische noodzaak van het medicijn onderbouwen in het EPD (elektronisch patiënten dossier) van de patiënt. Ook moet aanvullende informatie verstrekt worden aan de apotheek als deze daarom vraagt.

Alleen bij noodzaak

Zorgverzekeraar Menzis gaat er wel van uit dat artsen de toevoeging MN alleen zullen gebruiken als er echt sprake is van medische noodzaak en dat zij niet zomaar gaan afwijken van het voorkeursbeleid.  Apothekers mogen per 1 augustus de medicijnen die niet de voorkeur hebben gaan verstrekken aan Menzis patiënten. Daarnaast gaat deze versoepeling ook gelden voor patiënten die een zorgverzekering hebben bij AnderZorg of Azivo.

Overstappen van zorgverzekering

Nog geen klant bij Menzis of wel, maar wil je iets anders. Vanaf half november kan je de huidige zorgverzekering vergelijken en overstappen van zorgverzekering. Door goed te bedenken wat de eigen zorgbehoeften zijn, kan er een zorgverzekering gekozen worden die daar precies bij aansluit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344