Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Verwarring over aanbieder zorgverzekeringen?

Van wie is deze zorgverzekering, ik ken hem niet? Er zijn veel verschillende partijen die zorgverzekeringen aanbieden maar het zijn niet allemaal zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars, gevolmachtigden en tussenpersonen zijn verschillende partijen die de zorgverzekeringen aan consumenten aanbieden. Uit een brief van de Nederlandse zorgautoriteit aan verschillende vergelijkingssites waaronder ZorgKiezer.nl blijkt dat veel mensen het verschil tussen deze partijen vaak niet weten.

Gevolmachtigden mogen namens een zorgverzekeraar producten aanbieden. Een gevolmachtigde kan namens de zorgverzekeraar ook verzekerden accepteren, polissen afsluiten, premies incasseren en schades behandelen. Voor klachten over (de uitvoering) van de zorgverzekering is de gevolmachtigde het aanspreekpunt.

Een tussenpersoon biedt zorgverzekeringen namens een of meerdere zorgverzekeraars aan. Vaak gebeurt dit in de vorm van collectiviteiten. Hierdoor kan de onterechte indruk ontstaan dat de tussenpersoon de zorgverzekeraar is. In de polisvoorwaarden en op het polisblad staat wie de ‘echte’ zorgverzekeraar is. Die is dan ook verantwoordelijk voor de zorg.

Klachten

Consumenten met klachten over de handelwijze van een financiele dienstverlener kunnen die klacht allereerst richten aan de betreffende aanbieder. Als de klacht niet naar tevredenheid is afgehandeld kunnen zij in veel gevallen terecht bij het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening). Ook kunnen consumenten met klachten over de handelwijze van een zorgverzekeraar of volmachthouder die richten aan de Nederlandse Zorgautoriteit. Klachten over tussenpersonen worden behandeld door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Laatste update op 2 december 2011 – 17:12 door Claire Langenhoff.

Reactie op “Verwarring over aanbieder zorgverzekeringen?

  1. Waarchtig roerend! Bent u eventueel van plan meer van zulke stukjes te maken? Laten we het hopen. Ik ben in elk geval onwijs verwonderd. Ga beslist zo door.

    Groetjes van een fan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344