Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Werelddekking verdwijnt uit de basisverzekering

WererlddekkingDe basis zorgverzekering biedt een dekking voor (spoedeisende) medische kosten in de hele wereld. Deze werelddekking komt waarschijnlijk te vervallen als en het aan minister Schippers ligt. Door het dekkingsgebied te beperken tot Europa kan er jaarlijks miljoenen euro’s worden bespaard. 

Hoe zit het nu?

Tijdens de vakantie ga je er niet van uit dat je medische hulp nodig hebt. Mocht je spoedeisende hulp nodig hebben in het buitenland, dan wordt dit nu vergoed vanuit de basisverzekering. Deze vergoeding van de zorgverzekering is aan de hand van het Nederlandse tarief. Er wordt dan 100% van het Nederlandse bedrag vergoed, maar in sommige landen kunnen de zorgkosten hoger zijn dan in Nederland. Zijn de zorgkosten hoger in het vakantieland, dan kan je hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Een andere optie is om een reisverzekering af te sluiten met een dekking voor medische kosten.

Hoe gaat het worden?

Het voorstel van minister Schippers houdt in dat vanaf 2015 geen vergoeding van zorg in de hele wereld meer plaatsvindt. Ga je dan op vakantie buiten Europa, dan moet je oppassen met medische kosten. Deze komen dan volledig voor eigen rekening als er geen reisverzekering of een aanvullende zorgverzekering voor medische kosten in het buitenland is afgesloten. De zorgverzekering is zoals het woord zegt, een verzekering voor zorg, maar als je op vakantie gaat geldt die zorg niet meer. Het lijkt erop dat er betaald wordt voor iets waar dan geen gebruik van kan worden gemaakt. De zorgverzekeraars besparen op die manier meerdere miljoenen euro’s.

Zorgverzekering vergelijken

Deze wijziging in de basisverzekering heeft waarschijnlijk weinig invloed op de premie van de zorgverzekering. De werelddekking wordt waarschijnlijk door de zorgverzekeraars opgenomen in de aanvullende zorgverzekeringen. Een aanvullende zorgverzekering is vrijwillig af te sluiten. Vanaf half november kan je de huidige zorgverzekering vergelijken met de nieuwe aanbiedingen en overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344