Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wordt mijn bril vergoed door mijn zorgverzekering?

Laatste update op 12 augustus 2015 – 15:16 door .

Meestal wordt je bril niet vergoed. Alleen bij medische noodzaak heb je recht op een vergoeding vanuit je basisverzekering. Het gaat in dit geval om een speciaal soort lenzen of een bijzonder optisch hulpmiddel. Voor reguliere brillen en lenzen heb je een aanvullende verzekering nodig. Let wel: Niet elk aanvullend pakket vergoedt brillen en lenzen.

vergoeding bril

Hoe hoog de vergoeding kan zijn is moeilijk vast te stellen. De vergoedingen kunnen variëren van 25 euro voor drie jaar, naar 300 euro in één jaar. Wel geld over het algemeen: Hoe duurder je aanvullende verzekering, hoe hoger je vergoeding. Heb je het goedkoopste aanvullende pakket, dan kun je rekenen op weinig tot geen vergoeding. Voor een degelijke vergoeding zal een duur pakket afgesloten moeten worden. Zo’n pakket zal uiteraard meer zorg vergoeden. Heb je dit niet nodig, dan doe je er verstandig aan om het te houden bij de basisverzekering of een simpel aanvullend pakket. Vaak is het goedkoper om je bril of lenzen zelf aan te schaffen.

 

Welke kosten worden vergoed?

Koop je een complete bril, dan mag je het montuur en de glazen declareren bij je zorgverzekering. Een los montuur echter, valt niet onder de dekking. Zonnebrillen zonder sterkte, controlekosten en accessoires vallen ook buiten de dekking. Voor lenzen geldt: De lenzen worden vergoed, maar lenzenvloeistof niet. De uitgebreide informatie kun je vinden in de poliswaarden of de website van de betreffende zorgverzekeraar. Geadviseerd is om deze zorgvuldig door te nemen voor het afsluiten, net als voor de aanschaf van een bril of lenzen.

De manier waarop je zorgverzekeraar de vergoeding uitkeert kan verschillen van de rest. De één vergoed namelijk maximaal 100 euro per drie jaar. De ander kan een vergoeding geven van eenmalig 100 euro per drie jaar. Bij de eerste zou je binnen drie jaar twee rekeningen van 50 euro kunnen declareren. Bij de tweede is dit niet mogelijk. Declareer je in het eerste jaar een rekening van 50 euro, dan kun je de resterende twee jaar niks meer indienen. Dan kan het slim zijn om de opticien te vragen of hij één speciale zou kunnen opstellen voor je zorgverzekeraar.

Kortingsregeling

Sommige zorgverzekeraars hebben een kortingsregeling bij een bepaalde opticien. Hoe veel dit is verschilt per opticien en zorgverzekeraar. Je zou bijvoorbeeld 20% korting kunnen krijgen op je montuur, of je tweede bril gratis. De kortingen die je kun je niet combineren met andere acties die de opticien heeft. Meer informatie hierover valt te vinden op de site van de betreffende zorgverzekeraar of de opticien.

In de loop van november moet elke zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl. Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344