Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

ZorgKiezer.nl bij Avero congres over betaalbaarheid zorg

Namens ZorgKiezer.nl waren Wouter Heuvelink, Wim Vis en Peter Ruys op 3 september aanwezig op het Avero congres over de kosten in de zorg. Vier razend interessante sprekers gaven hun visie over hoe de kosten van de zorg beheersbaar gehouden kunnen worden. Onder leiding van dagvoorzitter Maarten Bouwhuis ontspon zich geregeld een interessante discussie tussen de sprekers en de zaal.

Avero congresInteressant programma Avero zorg

Spits werd afgebeten door voormalig minister Volksgezondheid Ab Klink. Klink is thans werkzaam als hoogleraar aan de Vrije Universiteit en is partner van Booz & Company. Hij besprak in razend tempo de macro-cijfers in de zorg nu. Zijn oproep aan verzekeraars was om vooral op kwaliteit te selecteren bij de zorginkoop.

Daarna sprak Marjanne Sint, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Isala klinieken in Zwolle, over hoe zij in het ziekenhuis dagelijks aanloopt tegen kostenissues. Haar betoog eindigde met de oproep om dure faciliteiten beter en uitgebreider te benutten en het verzoek aan ziekenhuizen om meer samen te werken. Fusies tussen ziekenhuizen lijken onvermijdelijk, aldus Sint.

Na de pauze was het woord aan Andre Rouvoet, voorzitter Zorgverzekeraars Nederland. Hij sprak over dat in de politiek te vaak op incidenten wordt ingesprongen als het zorgverzekeringen betreft. Uiteindelijk is het het doel van de zorgverzekeraar om betaalbare en goede zorg te bieden voor zijn verzekerden. Met die opdracht in de hand, is de zorgverzekeraar, volgens Rouvoet, bezig om kritischer te kijken naar zowel kosten als kwaliteit in de zorg. Dit betekent dat in toenemende mate zorgpartijen buiten de boot kunnen vallen.

Peter Ruys over betaalbaarheid zorg

De dag werd afgesloten door Roelof Konterman, lid van de Raad van Bestuur Achmea, die aan de hand van een flink aantal berichten uit de media uiteen zette dat de waarheid vaak een stuk genuanceerder is. Ook gaf hij aan hoe belangrijk artikel 13 van de ZvW (vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg) is voor zorgverzekeraars bij de uitvoering van hun taak.

De zeer interessante middag werd afgesloten door Maarten Bouwhuis, waarna de borrel met vooral gezonde snacks aanving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344