Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

ZorgKiezer.nl: ‘Schrappen zorgtoeslag dodelijk voor concurrentie zorgverzekeraars’

Het schrappen van de zorgtoeslag en het invoeren van de inkomensafhankelijke premie is de doodsteek voor de concurrentie tussen zorgverzekeraars. Daarnaast halen veel mensen nu onterecht opgelucht adem omdat ze denken dat de zorgpremie nu goedkoper gaat worden. Dat zal niet zo zijn. Dat stelt Peter Ruys van vergelijkingssite ZorgKiezer.nl. VVD en PvdA zouden volgens verschillende media overeen zijn gekomen om de zorgtoeslag te vervangen voor inkomensafhankelijke ziektekostenpremies. 

Niet goedkoper

‘Het lijkt nu dat mensen opgelucht adem kunnen halen omdat het te betalen bedrag goedkoper wordt, maar feitelijk is dat niet zo. Eerder kreeg je immers geld teruggestort. Daarnaast worden de kosten van de zorg elk jaar duurder’, aldus Ruys.

Concurrentie zorgverzekeraars

‘De prikkel om de beste en goedkoopste verzekering aan te bieden zal afnemen als de plannen van VVD en PvdA doorgaan,’ stelt Ruys. ‘De verschillen tussen zorgverzekeraars zullen minder goed te vergelijken als ze inkomensafhankelijk zijn.’

Ruys geeft een voorbeeld: ‘Dat komt omdat de verschillen kleiner worden. In het huidige stelsel betaal je bijvoorbeeld 100 euro per maand en krijg je 30 euro terug via de zorgtoeslag. Als de zorgtoeslag wordt afgeschaft. zal de premie dan uitkomen op zeventig euro. Als een verzekeraar dan een polis tien procent voordeliger kan aanbieden, scheelt dit in het huidige stelsel tien euro, maar in de toekomst slechts zeven euro. Dan wordt het dus minder aantrekkelijk om over te stappen. En dus neemt de concurrentie af’.

 

Laatste update op 26 oktober 2012 – 17:06 door Wim Vis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344