Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgkosten declareren, wanneer krijg je geld terug?

Laatste update op 27 mei 2013 – 17:10 door Claire Langenhoff.

Als je zorgkosten maakt, zie je in veel gevallen de rekening niet eens. Soms kan het zo zijn dat je de rekening eerst zelf betaalt en dat deze zorgkosten later gedeclareerd moeten worden bij de zorgverzekeraar. Hoe lang duurt het dan voordat je je geld terugkrijgt?

Zorgkosten terug krijgen

Heb je zorgkosten gemaakt en een zorgverzekering die dit vergoed, dan kan je deze kosten terug krijgen van de zorgverzekeraar. De rekening declareren kan vaak op verschillende manieren digitaal en per post. Zorgverzekeraars hebben geen verplichting om zo snel mogelijk terug te betalen. Toch geven vrijwel alle zorgverzekeraars aan dat zij binnen 10 werkdagen de kosten overmaken naar de verzekerde.

Tot wanneer kan je geld terugvragen?

Je hebt tot drie jaar na de behandeling de tijd om een nota in te dienen en geld terug te vragen. Zijn er echter bepaalde papieren en stukken nodig voor de declaratie dan doe je er goed aan om niet drie jaar te wachten met het indienen van je verzoek. Als je het niet eens bent met de beslissing van de zorgverzekeraar over de vergoeding, kan je hier bezwaar tegen maken.

Reactie op “Zorgkosten declareren, wanneer krijg je geld terug?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344