Zorgpremie met 15 euro omlaag

De maandelijkse premie voor de zorgverzekering kan met 15 euro omlaag per persoon per maand. Dat geeft de belangenvereniging voor medici en paramedici VvAA aan in de Volkskrant.  De premie voor de ziektekosten kan omlaag door de winststijging van de verschillende zorgverzekeraars. 

Winst zorgverzekeraars

CZ gaf eerder al aan een winst te hebben van 518 miljoen euro. Als dit resultaat ook voor de andere zorgverzekeraars geldt, komt dit neer op een winst van zo’n 2 miljard euro. Dit is mede te danken aan het goed inkopen van zorg. Deze winst kan worden gebruikt om de premie voor de zorgverzekering met 15 euro te laten zaken. Deze daling geldt dan voor elke zorgpremie betalende verzekerde.

Genoeg geld voor daling zorgpremie

De Nederlandsche Bank verplicht zorgverzekeraars om een geldreserve te hebben van 11 procent. Echter kunnen zorgverzekeraars meer dan de verplichte reserve opzij zetten. Edwin Brugman, directeur kennismanagement van VvAA geeft aan dat de zorgverzekeraars het geld niet als reserve hoeven achter te houden omdat deze reserves al hoog genoeg zijn om eventuele tegenvallers te verwerken. Hierdoor is een prijsdaling mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.