Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgtoeslag; bespaar op je zorgverzekering

geldDe zorgverzekering is elke maande een grote uitgave. Om consumenten tegemoet te komen, kan er voor de financiering van de zorgverzekering zorgtoeslag aangevraagd worden. Maar hoe is het precies geregeld met de zorgtoeslag, komt iedereen daarvoor in aanmerking?

Zorgtoeslag aanvragen

De zorgtoeslag is een bijdrage die helpt bij het betalen van de zorgverzekering. Hoe hoog deze toeslag is hangt af van het (gezamenlijk) inkomen. De zorgtoeslag is aan te vragen bij de belastingdienst. Om voor zorgtoeslag in aanmerking te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, namelijk:

  • Je bent 18 jaar of ouder. Wordt je 18 jaar, dan kan je zorgtoeslag krijgen vanaf de volgende maand waarin je jarig bent geweest. Bijvoorbeeld: je wordt 18 in april, dan krijg je vanaf mei zorgtoeslag.
  • Je hebt een Nederlandse zorgverzekering of je betaalt een bijdrage aan het College voor Zorgverzekeringen.
  • Het (gezamenlijke) inkomen is niet te hoog. Voor iemand zonder partner is dit maximaal 30,939 euro per jaar en heb je wel een partner, dan mag het inkomen bij elkaar niet meer zijn dan 40,438 euro per jaar.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning. Dit geldt ook voor de eventuele partner.
  • Het (gezamenlijke) vermogen is niet te hoog. Onder vermogen valt spaargeld en beleggingen. Hoeveel vermogen je mag hebben verschilt, dit is terug te vinden op de website toeslagen van de belastingdienst.

Voor 2013 kan je nog tot 1 september 2014 een aanvraag doen voor zorgtoeslag. In sommige gevallen kan je ook nog voor eerder jaren zorgtoeslag aanvragen. Voor 2012 heb je nog tot 1 september 2013 de tijd om zorgtoeslag aan te vragen. Voor voorgaande jaren is dit mogelijk als er sprake is van uitstel van aangifte van inkomstenbelasting.

Besparen op de zorgverzekering

Naast dat een de zorgtoeslag de kosten voor de zorgverzekering beperkt, kan er ook bespaart worden op de zorgverzekering door een zorgverzekering te kiezen die goed aansluit bij de persoonlijke wensen. Kies je alleen voor de basisverzekering, dan kan de goedkoopste zorgverzekering voldoende zijn. Is een aanvullende zorgverzekering gewenst, dan is het vergelijken van de zorgverzekering aan te bevelen. Niet elke zorgverzekeraar biedt hetzelfde pakket aan en je hebt al snel een zorgverzekering te pakken die meer dekt dan nodig is. Overstappen naar een goedkope zorgverzekering is vanaf half november weer mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344