Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekeraar vergelijken op behaalde winst

Zorgverzekeraars moeten inzicht geven in de behaalde winsten, zodat verzekerden weten wat een zorgverzekeraar doet met de betaalde premies. De Tweede Kamer is akkoord gegaan met een motie over inzicht in de bestedingen van de winst van zorgverzekeraars. 

Iedere Nederlander is verplicht om op z’n minst een basis zorgverzekering af te sluiten, maar er is op dit moment helemaal geen inzicht in wat de zorgverzekeraars doen met de winst die zij behalen. Een zorgverzekeraar die de winsten gebruikt om de premie te verlagen, kan aantrekkelijker zijn voor de klant dan een zorgverzekeraar die alle winst opzij zet als reserves. In 2012 leverde de basisverzekering de zorgverzekeraars zo’n 1,3 miljoen euro winst op. Wat er nu met deze winsten gebeurt is voor de consumenten onbekend.

Geld reserveren

Zorgverzekeraars zijn door strenge financiële regels verplicht een deel van de winsten opzij te houden als reserves. Zij moeten het eigen vermogen aansterken waardoor het investeren van winst in de zorg of het verlagen van de premie niet zo makkelijk is als het lijkt. Minister Schippers liet eerder al weten dat eventuele meeropbrengsten van zorgverzekeraars ten goede moeten komen aan de premiebetaler.

Zorgverzekeraar vergelijken

Als alle zorgverzekeraars op dezelfde manier inzicht geven in wat er gebeurt met de behaalde winsten, wordt het voor consumenten makkelijker om zorgverzekeraars te vergelijken. De Tweede Kamer wil dan ook wettelijk vastleggen dat consumenten inzicht kunnen krijgen in de bestedingen van de zorgverzekeraar. Hierdoor kan je de zorgverzekering vergelijken op premie, maar ook op investering en behaalde winst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344