Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekeraars op vingers getikt om nalatigheid in controle declaraties

Zorgverzekeraars die ziekenhuisnota’s of declaraties niet goed genoeg controleren krijgen een boete. Dat meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vandaag. De nalatigheid van de verzekeraars enkele weken geleden aan het licht toen een ziekenhuis in Terneuzen meer dan 1000 euro in rekening voor het verwijderen van oorsmeer bij een patiënt. Dit terwijl het verwijderen van oorsmeer door een huisarts maar 9 euro kost. Maar liefst zeven nalatige verzekeraars zijn door de zorgautoriteit op de vingers getikt, en moeten laten zien hoe zij hun controles van declaraties gaan verbeteren. Welke zeven zorgverzekeraars een reprimande hebben gekregen, is niet bekend gemaakt.

Cruciale rol zorgverzekeraars

Rekeningen zouden te laat en niet altijd zorgvuldig genoeg worden nagekeken, concludeert de NZa. De autoriteit wil met de boetes vooral bewerkstelligen dat er minder fraude met te hoge declaraties wordt gepleegd. De zorgverzekeraars een cruciale rol bij de controle van declaraties en kunnen bij uitstek controleren of een declaratie klopt.

NZa stelt wel dat de verantwoordelijkheid voor de nota’s bij de ziekenhuizen ligt. Verzekeraars zouden echter waakzaam moeten zijn voor te hoge bedragen. De NZa kreeg in 2011 al signalen over te hoge declaraties en stuurde ziekenhuizen een brief waarin de autoriteit erop aandrong een goedkoop tarief te rekenen voor simpele behandelingen.

Absurde nota ontvangen?

Heb jij ook een veel te hoge nota ontvangen voor een eenvoudige of korte behandeling? We horen dat graag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2019 ZorgKiezer.nl | Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344