Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekeraars stellen opleidingseisen aan alternatieve zorg

Aanbieders van alternatieve zorg moeten binnenkort voldoen aan bepaalde opleidingseisen  als zij vergoeding willen ontvangen van de zorgverzekeraars. Op dit moment zijn er voor aanbieders van alternatieve zorg geen gezamenlijke opleidingseisen en de overheid houdt hier ook geen toezicht op. Een vijftal zorgverzekeraars gaat nu landelijke eisen stellen voor het opleidingsniveau van de zorgaanbieders. 

Kwaliteit verbeteren

Om de kwaliteit van de geleverde alternatieve zorg en de patiëntveiligheid te waarborgen gaan zorgverzekeraars Achmea, VGZ, CZ, Menzis en ONVZ als eersten de opleidingseisen invoeren. De verwachting is dat de overige zorgverzekeraars deze eisen later zullen overnemen. Een zorgverlener van alternatieve zorg moet met de nieuwe regels, minimaal op hbo niveau voldoen aan de eisen gesteld door de zorgverzekeraars. Het gaat dan om kennis op medisch en psychosociaal niveau.

Aanvullende zorgverzekering

Alternatieve geneeswijzen zitten niet in de basis zorgverzekering. Voor een vergoeding van alternatieve zorg is een aanvullende zorgverzekering nodig. Het verschilt per zorgverzekeraar hoeveel er vergoed wordt en van welke zorgaanbieders gebruik kan worden gemaakt. Een keer per jaar kan van zorgverzekering worden overgestapt, de zorgverzekering vergelijken is weer mogelijk vanaf half november. De zorgverzekeraars bepalen echter zelf op welke datum de alternatieve zorgverleners moeten voldoen aan de opleidingseisen. De uiterlijke datum hiervoor is 1 januari 2017.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344