Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering 2013: Natura of restitutie?

Zorgverzekeraars zijn bezig met het berekenen van de premie voor de zorgverzekering 2013. Ook dit jaar gaan de kosten voor de zorgverzekering omhoog. Dit speelt een belangrijke rol bij het vergelijken van de zorgverzekering. Het is belangrijk dat je niet alleen op prijs vergelijkt, maar ook op soort zorgverzekering. Welke soorten zijn er?

Natura zorgverzekering
Met een natura zorgverzekering kan je kiezen uit de zorgaanbieders waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Je hebt dan geen vrije zorgkeuze. Een voordeel van de natura polis is dat de kosten meteen wordt gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Je hoeft dus niet eerst zelf iets voor te schieten. Wil je toch naar een zorgaanbieder gaan waarmee jouw zorgverzekeraar geen contract heeft, dan is dat mogelijk. Het kan dan wel voorkomen dat niet alle kosten door de zorgverzekeraar worden vergoed. Een ander voordeel van de natura zorgverzekering  is dat de maandelijkse premie vaak lager is. Binnenkort worden de nieuwe premies voor de natura zorgverzekering 2013 bekend gemaakt.

Restitutie zorgverzekering
Met een restitutie zorgverzekering mag je zelf kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat. Je hebt dan volledige keuzevrijheid. In veel gevallen moet je dan wel eerst de kosten voorschieten en deze declareren bij je zorgverzekeraar. Een voordeel is dat je niet beperkt bent tot een bepaald aantal zorgaanbieders. Bij een restitutie zorgverzekering is de maandelijkse premie vaak iets hoger. Binnenkort worden de premies voor de restitutie zorgverzekering 2013 bekend.

Combinatie zorgverzekering
Een combinatie zorgverzekering is een gecombineerde versie van een natura en een restitutie zorgverzekering. Dit houdt in dat je bij elke zorgaanbieder terecht kunt. Sommige zorgaanbieders hebben een contract met de zorgverzekeraar, in deze gevallen wordt de rekening meteen doorgestuurd naar de zorgverzekering. Is er geen contract met de zorgverzekeraar, dan kun je daar ook terecht maar moet je de kosten voorschieten. Het verschilt per zorgverzekeraar of er meteen gedeclareerd kan worden.

Zorgverzekering 2013 vergelijken
Benieuwd naar welke zorgverzekering het beste past bij jouw situatie. De zorgverzekering vergelijken kan aan de hand van verschillende voorkeuren. Wil je wel of geen keuzevrijheid of vergelijken op een bepaalde dekking? Het kan allemaal. Je krijgt een persoonlijke lijst met resultaten van zorgverzekeringen die het beste bij jou passen.

Reactie op “Zorgverzekering 2013: Natura of restitutie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344