Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering 2013: VGZ voert no-claim voor zorgverzekering

Zorgverzekeraar VGZ voert als eerste zorgverzekeraar een no-claim in voor de aanvullende polis. Het idee achter de no-claimkorting is dat verzekerden steeds bewuster nadenken over aanvullende pakketten en wat ze declareren. De no-claim kan klanten 10 tot 20 euro per maand schelen op zorgverzekering 2013. Het nieuwe label van verzekeraar VGZ heet Bewuzt.

 

Aanvullende verzekering

Deze stap neemt VGZ omdat ze uit de markt steeds vaker het geluid horen dat consumenten zelf graag bepalen hoe ze zich aanvullend verzekeren. Consumenten hebben vaak het gevoel oververzekerd te zijn in de aanvullende verzekering, aldus VGZ. Ze hebben geen belangstelling voor een breed aanvullend pakket, omdat ze van sommige onderdelen sowieso verwachten geen gebruik te maken. Daarom is er nu Bewuzt, aldus VGZ.

Korting

De nieuwe zorgverzekeraar Bewuzt maakt vooraf op transparante wijze richting de klant inzichtelijk wat een behandeling bij bijvoorbeeld de fysiotherapeut kost. Als de klant besluit om tijdens het jaar geen gebruik van deze extra opties te maken, dan geldt hiervoor een no-claim korting op de premie voor het volgende jaar. Deze korting loopt net als bij een autoverzekering ieder jaar verder op, tot wel 40%. Op deze manier kan de klant zelf de bewuste afweging maken: een beroep doen op de aanvullende verzekering of zelf betalen.

‘Slimme manier’

Peter Ruys van ZorgKiezer.nl reageert in het Algemeen Dagblad op de ontwikkeling: ‘De no-claim is een slimme manier om klanten te winnen en verhoogt bovendien de drempel om later over te stappen. VGZ speelt bovendien in op de trend om aanvullende polissen steeds meer op te knippen. ,
Onderliggende reden voor die trend is dat het solidariteitsbeginsel onder het zorgstelsel aan het wegvallen is, stelt Ruys. ‘Mensen willen niet langer betalen voor zorg die ze niet nodig hebben. Jongeren weigeren premie te betalen voor de plaswekker van oma, terwijl ouderen het onzin vinden dat extra zwangerschapszorg of IVF in hun aanvullende pakket zit.”

Overstappen zorgverzekering 2013

Wil je de zorgverzekering opzeggen en overstappen naar een nieuwe, dan kan dat makkelijk via ZorgKiezer.nl. Overstappen is gratis en het opzeggen wordt automatisch voor je gedaan. De zorgverzekering vergelijken is weer mogelijk vanaf half november. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws betreft de zorg en weten wanneer alle premies bekend zijn, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344