Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering 2014; De wijzigingen

Laatste update op 24 juni 2013 – 17:08 door Claire Langenhoff.

goed nieuws voor de zorgverzekering in 2014, er verdwijnen geen hulpmiddelen of behandelingen uit het basispakket. In een brief aan de Tweede Kamer maakte minister Schippers van Volksgezondheid de wijzigingen voor de zorgverzekering in 2014 bekend. 

Psychologische zorg uitgebreid

De vergoeding voor eerstelijns psychologie wordt aangepast in 2014. Dit jaar is er sprake van een vergoeding voor vijf behandelingen. Volgend jaar verdwijnt deze regeling en worden patiënten ingedeeld in zorgcategorieën. Er zullen vier categorieën komen waardoor patiënten met zwaardere psychische problemen niet meteen doorverwezen hoeven worden naar gespecialiseerde zorg. Zij kunnen dan binnen de basis geestelijke gezondheidszorg geholpen worden.

Speciale behandelingen toegevoegd

In 2014 worden speciale behandelingen voor patiënten met geïnfecteerde pancreasnecrose (ontsteking van weefsel van de alvleesklier) of patiënten met een ernstige vorm van de ziekte van Crohn voorwaardelijk vergoed door de basisverzekering.

Thuisdialyse als medisch specialistische zorg

In 2013 wordt thuisdialyseapparatuur vergoed als medisch hulpmiddel, vanaf volgend jaar wordt dit anders. Thuisdialyseapparatuur met alle toebehoren valt in 2014 onder medisch specialistische zorg. Ziekenhuizen worden dan verantwoordelijk voor de werking van deze apparatuur. Voor de patiënt heeft dit geen directe gevolgen, dit is meer een wijziging voor de zorgverleners en de zorgverzekeraars.

Zorgverzekering 2014 vergelijken

De zorgverzekering vergelijken voor 2014 is op dit moment nog niet mogelijk. Dit kan weer vanaf half november als alle nieuwe veranderingen bekend zijn en de zorgverzekeraars de nieuwe prijzen hebben bepaald. Zoals het er nu uit ziet, lijkt het erop dat de basisverzekering niet verder zal versoberen ondanks de bezuinigingen in de zorg. Het opsporen en van fraude en het tegengaan van verspillingen in de zorg kan ook een hoop geld besparen op de zorgkosten.

 

Reactie op “Zorgverzekering 2014; De wijzigingen

  1. laat de verzekeraars eens beter vergoeden voor tandarts nu is het waardeloos qua vergoeding 1000 euro in het jaar baar een boos als je schlecht gebit hebt een dat 5 minuten tarief voor mondhygeniste niet op te brengen word maar 26 euro vergoed peer keer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344