Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering 2015: Wat voor zorgverzekering ga jij nemen?

Over vier maanden is 2014 al voorbij en is het alweer 2015. Naast Sinterklaas en Kerst staat het einde van het jaar vooral ook in het teken van overstappen van zorgverzekering. Bij ZorgKiezer.nl brengen we jou daar nu al graag op de hoogte van. Heb jij al nagedacht over wat voor soort polis jij gaat nemen voor je zorgverzekering in 2015?

Er zijn een drietal opties waar je uit kunt kiezen: de naturapolis, de restitutiepolis of de combinatiepolis. Het afgelopen jaar kozen veruit de meeste verzekerden voor een naturapolis, ruim 53%. 25% had een restitutiepolis en 22% van de verzekerden had een zogenaamde combinatiepolis.


Wat voor polis heeft Nederland

Naturapolis vs. restitutiepolis

Bij een naturapolis heeft de verzekerde recht op zorg. Wie die zorg aanbiedt, bepaalt de zorgverzekeraar. In de regel worden bij naturapolissen alle reguliere ziekenhuizen en erkende zorgverleners gecontracteerd, maar het is belangrijk dat je goed kijkt of jouw zorgverlener wel gecontracteerd is. Naturapolissen zijn doorgaans wel enkele tientallen euro’s per jaar goedkoper dan restitutiepolissen.

Bij een restitutiepolis heb je het recht op vergoeding van de kosten van de zorg. Dit betekent dat je dus zelf je behandelaar, ziekenhuis of zorgverlener mag kiezen, maar dat je doorgaans wel een iets hogere zorgpremie betaald.

Bij een combinatiepolis verschilt het per soort zorg of je recht hebt op vergoeding van de kosten of alleen van de zorg. Je checkt dan per behandeling hoe het zit met jouw vergoeding. Het afgelopen jaar had 22% van de consumenten een combinatiepolis.

Budgetpolis wint aan populariteit

In 2012 werden de budgetpolissen voor het eerst geïntroduceerd. Bij deze polissen worden slechts een heel beperkt aantal ziekenhuizen vergoedt. Wie toch naar een ander ziekenhuis wil, moet zelf een gedeelte bijbetalen. Zo kan de verzekeraar de premie voor de budgetpolis heel laag houden. Afgelopen jaar kwamen flink meer verzekeraars met budgetpolissen en waren ze behoorlijk in trek bij de overstapper. Ruim 4,4% van de consumenten heeft nu een budgetpolis. Vorig jaar was dat slechts 3,2%.

Welke polis ga jij kiezen voor zorgverzekering 2015?

Vanaf half november worden de nieuwe zorgpremies bekend. Dan kun je bekijken welke premie voor jou het voordeligst zou zijn. Wil je jouw huidige zorgverzekering vergelijken met anderen? Kijk eens op www.zorgkiezer.nl en vergelijk zorgverzekeringen, praktisch en snel. Wij zijn onafhankelijk, dus de goedkoopste staat altijd bovenaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344